“YOUTHIFICATION – 2016” – trening za omladinske radnike u Švajcarskoj

0

youthification2016Mladi ljudi, zainteresovani da se uključe u omladinski rad i neformalno obrazovanje, često se suočavaju sa brojnim pitanjima i teško dolaze do odgovora. Da li to treba da bude razlog da neki od ovih mladih odustanu od omladinskog rada? Verujemo da, svi mi uključeni u neformalno učenje, imamo odgovornost da pružimo odgovarajuću podršku mladima u procesu pronalaženja sebe kao i u procesu otkrivanja šta žele da postanu ili rade sa svojim životom.
Od 9. do 17. septembra 2016. godine, na švajcarskim Alpima, u malom gradu Lejzonu (Leysin, Switzerland), predstavnici naše organizacije učestvovali su u projektu organizovanom od strane Asocijacije za mobilnost i razmenu – SUBKULT. Trening kurs je imao za cilj da osnaži mlade ljude da se aktivno uključe u omladinske organizacije i razviju svoje shvatanje neformalnog učenja, a samim tim razviju društvene, lične i profesionalne kompetencije. Više informacija možete videti na sledećem blogu: www.youthification.ch
Učesnici iz Srbije, zajedno sa još 30 mladih ljudi iz 15 zemalja, su bili uključeni u proces učenja doprinoseći zajedno sa svojim iskustvom, mišljenjem i idejama. Zemlje iz kojih su partnerske organizacije: Albanija, Azerbejdžan, Češka, Estonija, Grčka, Italija, Jermenija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka, Španija, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo i Švajcarska. Učesnici su stimulisani da se po povratku aktivno uključe u rad omladinskih organizacija u svojoj lokalnoj sredini. Učesici su upoznati sa osnovnim principima i standardima omladinskog rada i neformalnog učenja, čime su ohrabreni da se uključe i u liderske uloge u lokalnim organizacijama.
Nakon povratka kući, učesnici su dali obećanja da će nastaviti rad u lokalnim omladinskim organizacijama, kao i da će sa kolegama sa treninga razviti nove projekte sa sličnim ciljevima. Izuzetno podržavamo mlade ljude u njihovom procesu ličnog i profesionalnog razvoja i nastavićemo da implementiramo inicijative koje direktno dolaze od mladih ljudi. Istovremeno, nastavljamo saradnju sa SUBKULT-om u vezi sa drugim mogućim projektom u budućnosti.

Pogledajte snimke sa treninga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed