Učešće građana u planiranju lokalnih razvojnih politika

0

Radionica na temu: „Mogućnost učešća građana u izradi razvojnih dokumenata opštine Požega“ realizovana je 3. decembra 2020. godine u periodu od 16 do 18 časova. Radionica je realizovana on line korišćenjem Zoom platforme. Ovom prilikom razgovarali smo sa učesnicima radionice o mogućnostima uključivanja u izrade lokalnih razvojnih politika, dokumenata i strategija. Analizirali smo moguće prepreke ali i ukazivali na Zakon o planskom sistemu kao dobroj mogućnosti koja obezbedjuje zakonski okvir za delovanje građana, naročito ako građani imau želju da se uključuju.

Tokom radionice govorili smo i o uključivanju ciljeva održivog ravoja u ove dokumente kao i o informisanju građana o razvoju Agende 2030 u Srbiji.

Ova aktivnost sprovodi se u okviru institucionalne podrške OGD u okviru ACT Projekta, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sprovode HELVETAS Swiss Intercooperation i Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje Građanske inicijative, a FORCA Požega je jedna od 30 podržanih OGD“.

#ACTprojekat

#AKTivniGradjani

#AKTivneZajednice

#AKTivirajSe

@ACTprojekat @gradjanske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник