Trening “Monitoring transparentnosti rada lokalne samouprave”

0

U saradnji sa Centrom za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda pozivamo predstavnike lokalnih organizacija civilnog društva sa sedištem u opštinama/gradovima u regionu Šumadija i Zapadna Srbija za učešće na treningu „Monitoring transparentnosti rada lokalne samouprave“, koji će biti organizovan 21–22. aprila 2017. godine u Vili „Drina“ u Perućcu (Bajina Bašta). 

Cilj je osnaživanje kapaciteta za zagovaranje i praćenje transparentnosti rada lokalnih samouprava  iz kojih dolaze odabrani učesnici. Učesnici će kroz interaktivan rad biti u prilici da se upoznaju sa uzrocima netransparentnog rada LS, nadležnostima i oblastima delovanja LS koje su posebno podložne praksi netransparentnog rada, zatim pravom na pristup informacijama od javnog značaja i postupkom za ostvarenje ovog prava u procesu praćenja rada organa lokalne samouprave, kao i sa pravnim okvirom i principima transparentnog finansiranja projekata udruženja građana iz budžeta lokalne samouprave. Takođe, na treningu će biti osmišljene lokalne kampanje zagovaranja transparentnijeg rada organa lokalne samouprave, koje će potom učesnici treninga sprovesti u svojim opštinama tokom maja uz organizacionu podršku FORCE.

Za učešće se mogu prijaviti članovi ili volonteri udruženja građana sa sedištem u jednoj od opština/gradova u statističkom regionu Šumadija i Zapadna Srbija.

Važno je da udruženje čiji se članovi ili volonteri prijavljuju za učešće na seminaru, spremno da ojača svoje kapacitete za monitoring transparentosti rada lokalne samouprave, kako bi se aktivno uključili u kreiranje i sprovođenje lokalne kampanje u svojoj opštini tokom aprila–maja 2017. Iz iste organizacije moguće je prijaviti maksimalno dvoje učesnika.

Popunjen prijavni formular potrebno je dostaviti elektronskim putem na adresu danijela.jovic@centrir.org najkasnije do ponedeljka, 10. aprila 2017. godine. O rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni e-mailom ili telefonom najkasnije 17. aprila 2017. godine.

Organizatori snose sve troškove (smeštaj, hrana, osveženje, putni troškovi, radni materijali).

Projekat „Transparentnost–ključna odlika Dobre lokalne samoUprave“ finansira Fond za otvoreno društvo, Srbija. Više detalja o projektu možete pogledati OVDE

Poziv otvoren još...

[ult_countdown datetime=”2017/04/10 23:59:58″ ult_tz=”ult-usrtz” countdown_opts=”sday,shr,smin,ssec” string_days=”Dan” string_days2=”Dana” string_hours=”Sat” string_hours2=”Sati” string_minutes=”Minut” string_minutes2=”Minuta” string_seconds=”Sekund” string_seconds2=”Sekundi”]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed