Na putu ka formiranju Saveta za socijalna pitanja u Požegi

0

U četvrtak , 29. oktobra u Požegi, održan je sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave u organizaciji Foruma civilne akcije FORCA u okviru projekta Različiti, jednako važni – Nove usluge za novo doba.

Na sastanku su prisustvovali Ivan Novaković, zamenik predsednika opštine Požega, Miroslav Kovačević, načelnik opštinske uprave u Požegi i Olivera Brkić, načelnica odeljenja za društvene delatnosti. Centralna tema razgovora bila je izmena i dopuna aktuelne Odluke o pravima i uslugama opštine Požega, kao i analiza potreba korisnika/ca za konkretnom uslugom i implikacije ovih izmena na lokalni budžet.

Pored predstavnika i predstavnica udruženja FORCA Požega, sastanku su prisustvovale i predstavnice Crvenog Krsta, Saveza udruženja GASI Požega i Društva za cerebralnu paralizu i plegije Opštine Požega, kao i stručna lica iz Centra za socijalni rad iz Požege.

Zaključak sastanka je da će se o usvajanju nove odluke detaljnije diskutovati nakon naredne sednice Skupštine, a do tada je potrebno dostaviti predlog o formiranju Saveta za socijalnu politiku, kao i opis delovanja Saveta.

Sastanak je održan u okviru programa Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed