Putuj svetom a ne netom

0

U periodu od 4 do 6. oktobra  u hotelu Park u Ivanjici,  održana je radionica “Putuj svetom a ne netom” – Putovanje je znanje, koju smo realizovali uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta R.Srbije a na kojoj su učestvovali mladi iz  Čajetine, Priboja, Nove Varoši, Lučana, Ivanjice i Požege. 

Interaktivna radionica namenjena srednjoskolcima imala je za cilj da animira učesnike i stvori mogućnost za nastavak začete ideje o formiranju Fonda za mobilnost mladih. Informisali smo učesnike o omladinskim razmenama, Erazmus plus programima, treninzima ali i drugim aktivnostima koje uključuju mobilnost mladih.

Učesnici su takodje imali priliku i da se upoznaju sa Nevenom, korisnicom jednog od programa, European Solidarity Corps na kom je provela godinu dana u Sloveniji. U direktnom razgovoru kako to izgleda u praksi uspeli su da dobiju odgovore ali i da se zainteresuju da i sami budu učesnici programa otvorenih za mlade iz Srbije.

Tokom trodnevnog boravka u Ivanjici učesnici su imali prilike i da posete Kancelariju za mlade u tom gradu i saznaju nešto više o njihovim aktivnostima kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.

Iskusni tim trenera sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima sprovodio je aktivnosti koje koriste metode neformalnog obrazovanja i informisanja. U narednom periodu pružićemo podršku učesnicima da implementiraju male akcije u svojim sredinama kako bi što veći broj mladih bio uključen i informisan o mogućnostima koje im se pružaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed