Forum civilne akcije Forca partner je na projektu Youth+Art=Resilience koji finansira E+. Deo našeg tima koji je uključen u projekte socijalne inkluzije i različitosti učestvovao je u studijskoj poseti Danskoj i Španiji.

Cilj projekta je uključivanje marginalizovanih grupa mladih u društvo i njihova resocijalizacija kroz saradnju i posredstvo likovne umetnosti i omladinskog sektora.

Partner iz Danske bio je muzej Gaia koji podržava osobe sa invaliditetom kroz radionice u oblasti umetnosti.

Trenutno je u muzeju Gaia akademija u kojoj radi više od20 umetnika dnevno sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju podržavajući raznolikost i njihove sposobnosti da stvaraju

Zemlja jednakih mogućnosti, socijalne pravde i društvene brige o pojedincima i grupama kojima je pomoć i podrška potrebna. U studijskoj poseti učestvovali su partneri iz Danske, Slovenije, Srbije, Italije, Rumunije I Španije.

Jedna od aktivnosti na ovom projektu bio je petodnevni seminara na teme audio i video produkcije u školi Tu Patio u Madridu.

Naš Ivan Bjelić bio je deo tima koji je učestvovao na seminaru u Španiji.

Akcenat u aktivnostima je stavljen na osećaj i na pristup izradi bilo kog sadržaja time što se iz „ničega formiralo nešto“. 

Najbolji primer koji opisuje ovakvo učenje predstavljen je kroz izradu filma na analognoj filmskoj traci uz rečenicu “Imate vreme i prostor, od toga napravite priču.

Detalje i redovne aktivnosti, kao i pregled do sada realizovanih aktivnosti  projekta možete pratiti i u rubrici VESTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed