Od 14 septembra 2021. u saradnji sa opštinom Ivanjica pokrećemo inicijativu za osnivanje lokalnih Fondova za mobilnost mladih. 

Projekat se realizuje u okviru programa „Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT”, koji finansira Vlada Švajcarskekroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC).

Projekat „Putuj svetom a ne netom! – Putovanje je znanje“ ima za cilj da kroz stvaranje lokalnog okvira za konkretnu finansijsku i sistemsku podršku mobilnosti mladih Ivanjice i da se stvore uslovi da se što veći broj mladih uključi u programe i projekte pre svega EU, namenjene mladima (Erasmus +, Evropski volonterski servis, Tempus) kao i u druge nacionalne i inostrane programe koji se odnose na mobilnost mladih. 

Projekat treba da dovede do unapređenja programa finansiranja mobilnosti mladih, da utiče na podizanje nivoa informisanosti mladih o programima podrške mobilnosti, da predloži inovativne modele podrške moblinosti mladih iz sredstava lokalnih samouprava, da ojača akivnoti partnerskih КZM i udruženja u ovoj oblasti rada.

Glavni cilj projekta je formiranje Fonda za mobilnost mladih  opštine Ivanjica.

Specifični cilj projekta je poboljšanje finansijskih i sistemskih preduslova u lokalnim zajednicama za učešće mladih u programima mobilnosti.

Detalje i redovne aktivnosti, kao i pregled do sada realizovanih aktivnosti  projekta možete pratiti i u rubrici VESTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник