Osnovna ideja projekta je da kroz povezivanje ugroženih branitelja ljudskih prava i predstavljanje problema a sa kojima se suočavaju podignemo vidljivost o radu aktivista i organizacija civilnog društva u odbrani i zaštiti prava građana u malim, lokalnim sredinama.   Informisanjem aktivista, organizacija i građana o mehanizmima zaštite ljudskih prava koji su im na raspolaganju ohrabrićemo  aktiviste i motivisaćemo  građane da se priključe aktivističkim inicijativamašto je u skladu sa ciljevima ovog poziva: „poboljšanje vidljivosti i svesti o postojanju mehanizama zaštite ljudskih prava koji su na raspolaganju aktivistima“ i „podizanje svesti gradana i ranjivih grupa o radu aktivista u odbrani i zaštiti njihovih prava“ Ovo nameravamo da ostvarimo kroz aktivnosti Grupe za podršku i pritisak“ koristeći razrađene kanale komunikacije sa javnošću koje smo razvili u predhodnom periodu. Podcast „Za dah provincije“ je za lokalne prilike izuzetno gledan. Podcast obrađuje  lokalne teme iz ugla naših sugrađana a njegova nadogradnja problematikom branitelja ljudskih prava samo će doprineti povećanju još veće gledanosti jer će se obrađivati teme koje su bile ili su još uvek aktuelne i u Požegi i regionu Zapadne Srbije. Razvoj mobilne tehnologije ne vezuje više praćenje podcast produkcija i internet radija za kuću ili kancelariju nego je omogućeno njihovo  praćenje na bilo kom mestu mobilnim telefonom. Takođe, kroz emisije promovisaćemo i mrežu  „Solidarno za prava svih“ kako bi je učinili vidljivijom za veći broj aktivista ali i građana pre svega.

Do sada smo razgovarali smo sa sindikalnim aktivistima i aktivistkinjama, sa ljudima koji brinu o drugim ljudima i njihovim krovom nad glavom, ljudima aktivnih u oblasti životne sredine…

Uskoro će na našem YouTube kanalu biti dostupne sve video priče a na sajtu www.dahprovicnije.rs i sve radio emisije nastale tokom ovog projekta.

Do kraja godine planirana je i prva debata u okviru ovog projekta.

Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije u okviru Programa Solidarno za prava svih – podrška braniteljima ljudskih prava u lokalnim sre¬dinama 2021/2022. koji realizuje tim Solidarno za prava svih. 

#solidarnozapravasvih

#EUzatebe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник