“Ekocentar u akciji” je projekat EKONET mreže koji ima za cilj stvaranje uslova za aktivno uključivanje Ekonet mreže u procese reformi zaštite životne sredine. Projekat ima poseban fokus na oblast upravljanja komunalnim otpadom u četiri okruga u Srbiji, gde će biti utvrđeno postojeće stanje u oblasti pravnih propisa i praksi lokalnih samouprava. Aktivnosti u sklopu projekta uključivaće obuke i treninge u cilju podizanja kapaciteta mreže “Ekonet”, utvrđivanje stanja i praksi u lokalnim samopuravama u oblasti upravljanja komunalnim otpadom, kao i sprovođenje kampanje u cilju povećanja svesti  javnosti označaju upravljanja komunalnim otpadom. Partnerske organizacije na projektu su: Timočki omladinski centar, Edukativni centar Kruševac i Somborski edukativni centar.

Program EKO-SISTEM nastao je s ciljem da podrži reforme u zaštiti životne sredine u Republici Srbiji aktivnijim uključivanjem organizacija civilnog društva (OCD) i drugih aktera u društvu u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije (EU). Program sprovode Mladi istraživači Srbije u periodu od 2020. do 2022. godine, a podržava Švedska.

Detalje o narednim aktivnostima ovog projekta možete pratiti u sekciji VESTI,na sajtu  https://www.ekonet.rs/  kao i na sajtu programa https://ekosistem.mis.org.rs/

Mreža organizacija EkoNet koju čine Forca Somborski edukativni centar – SEC Edukativni Centar Kruševac Timocki Omladinski Centar je deo EKO-SISTEM programa koji realizuju Mladi istraživači Srbije a podržava Švedska.

Eko-sistem: Podrška reformama u zaštiti životne sredine Mladi istrazivaci Srbije

#mladiistrazivacisrbije

#ekosistemprogram

#poglavlje27

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник