FORCA od Oktobra 2020.godine realizuje projekat institucionalne podrške organizaciji za dalji rad i razvoj organizacije u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT”, koji finansira Vlada Švajcarskekroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC).

U proteklih godinu dana realizovano je više aktivnosti u okviru ovog projekta.

Pokrenuli smo inicijativu za promenu lokalne omladinske politike u Požegi, pokrentu je novi informativni portal na web adresi www.dahprovincije.rs , realizovalo smo više radio i podcats emisija. Članovi naše organizacije učestvovali su na više seminara, debata, tibina. Tokom trajanja ovih aktivnosti konsultovali smo se više desetina građana i građanki iz Požege i okoline.

Pokrenut podkast „Za dah provincije“ i ForCast – FORCA Požega pokrenula dva kanala podcast produkcije – „Za dah provincije“ i „#FORCAst“. Ideja je da se aktuelizuju i problematizuju teme u lokalnoj sredini koje su od značaja za veliki broj građana/ki ali i da se građani/ke Požege podsete na neka stara i bezbrižnija vremena kroz priče i razgovore sa „običnim“ ali poznatim i vrlo uspešnim požežanima.

Reaktiviran je savet za socijalna pitanja Pokrenuli smo dijalog sa lokalnim donosiocima odluka  za osnivanje radne grupe koja će raditi na Predlogu nove Odluke o socijalnim uslugama a Predlog za  izradu izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama  uputili smo  opštinskom veću  i drugim relevantnim  službama lokalne samouprave opštine Požega. Kao odgovor na pokrenute inicijative u Pozegi je reaktiviran savet za socijalna pitanja a organizacije civilnog društva imaće dve predstavnice u Savetu.

Projekat je nastavljen tokom oktobra 2021 godine i trajaće još godinu dana.

Detalje o narednim aktivnostima ovog projekta možete pratiti u sekciji VESTI. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник