Forum civilne akcije se finansira projektno. Šta to znači? Naša organizacija ima svoje pravce delovanja kojima se bavi od svog osnivanja. Ti pravci su:

  • – Razvoj civilnog društva
  • – Omladinski programi i podrška mladima
  • – Razvoj ekološke svesti i zaštita životne sredine
  • – Programi socijalne inkluzije
  • – Promocija novih medija

Kada neko od donatora otvori konkurs koji podržava neki od ovih pravaca, naša organizacija aplicira (konkuriše) sa projektnom idejom.

Takođe, često organizujemo akcije i programe koji nemaju finansijsku podršku, a koji mogu doprineti razvoju lokalne zajednice, kao i regiona.

Često dobijamo pitanja o tome ko nas „plaća“. Rad naše organizacije je potpuno transparentan. Svi izveštaji su dostupni na sajtu.

Za 17 godina postojanja, naša organizacija je realizovala preko 100  projekata (Spisak projekata). Neki od međunarodnih donatora su bili: Norveška narodna pomoć (NPA), Švajcarski kulturni program (SCP), Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji, Pestalozzi fondacija, Institut za održive zajednice (ISC), Evropska komisija, USAID. Neki od donatora iz Srbije: Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za evropske integracije, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Opština Požega, Trag fondacija itd.

Kroz neke projekte i programe koje realizuje, naša organizacija radi takozvani „regranting“. Šta to znači? To znači da naša organizacija raspodeljuje sredstva koja dobije drugim udruženjima i/ili neformalnim grupama. Jedan od primera je program „Mladi su zakon“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, kroz koji naša organizacija dodeljuje sredstva raznim formalnim i neformalnim grupama za realizaciju njihovih projektnih aktivnosti. Za više informacija o tom programu, pošaljite mejl na info@forca.rs ili pozovite 031 825 000 / 031 3 100 700

Forca se finansira projektno i to znači da je svaki budžet unapred isplaniran i da se ne može menjati tokom trajanja projekta, tako da mi nemamo mogućnosti da direktno doniramo novčana sredstva pojedincima i/ili grupama.

Ipak, naša organizacija je do sada pokrenula i učestvovala u više akcija prikupljanja pomoći za naše sugrađane. Ukoliko želite da organizujete neku humanitarnu akciju za sebe, odnosno za osobu koju poznajete, možete nas kontaktirati na neki od navedenih načina.

Nažalost, naša organizacija ne pruža pravnu pomoć. Ipak, ukoliko vam je potrebna pravna pomoć, možete nas kontaktirati, a mi ćemo Vas uputiti na kolege iz druge organizacije koji su usko specijalizovane za takve vrste usluga i koji to rade besplatno za Vas.

Od svog osnivanja, naša organizacija je ostvarila saradnju sa velikim brojem organizacija i pojedinaca iz Srbije, Evrope i sveta. Uvek smo spremni za saradnju koja može unaprediti život građana. Dovoljno je da nam se javite na info@forca.rs ili na 031 825 000 / 031 3 100 700

Da. Ukoliko imate ideju koja se uklapa u neki od naših pravaca delovanja, možete nas kontaktirati i zajedno možemo razraditi ideju i potruditi se da pronađemo sredstva (ukoliko je to neophodno) za njenu realizaciju.

Naravno. Vrata naše organizacije su uvek otvorena za posetioce. Ukoliko želite da organizujete neku radionicu, predavanje, seminar, rado ćemo Vam izaći u susret i ustupiti prostor na korišćenje. Pogledajte na mapi gde se nalazimo i svratite nam u goste 🙂

Naravno! Forca ohrabruje nove organizacije i rado pomaže svima koji žele da menjaju svoju okolinu na bolje. Do sada smo pomogli u osnivanju više organizacija koje danas rade odlične stvari za svoje sredine. Šta možemo uraditi za Vas? Bilo da ste neformalna grupa ili novo udruženje, možemo Vam pružiti obuku o pisanju projekata, projektnom menadžmentu, davanju povratnih informacija o projektima koje pripremate, savetima itd.

Imate pitanje, a niste pronašli odgovor?
Kontaktirajte nas preko:

Facebook poruka

Kliknite na ikonicu i pošaljite nam poruku.

Pošaljite nam e-mail

Možete nam poslati i e-mail preko kontakt strane.