Okrugli sto “Rečnik omladinske politike” – POZIV ZA UČESNIKE

0

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da se aktivno uključite u drugi deo javne rasprave povodom kreiranja Rečnika omladinske politike, koja će se održati 12. februara u Požegi, u prostorijama FORCE


Dokument Rečnika omladinske politike kreira se u okviru projekta „Od temelja do krova omladinske politike u Srbiji: NAPOR, KOMS i Nacionlana asocijacija KZM – zajedno za mlade“, koji sprovodi NAPOR u partnerstvu sa KOMS-om i Nacionalnom asocijacijom KZM, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. Potreba za izradom sveobuhvatnog dokumenta koji će definisati različite aktere i mehanizme omladinske politike, identifikovana je na osnovu potreba u praksi, jer je primećeno da dolazi do preklapanja međusobnih uloga relevantnih aktera u omladinskoj politici, nedovoljne koordinacije aktivnosti, a time i neefikasnog korišćenja postojećih resursa, što umanjuje učinak sprovođenja strateških i akcionih dokumenata za mlade na lokalnom i nacionalnom nivou.

 

U okviru projekta je formirana radna grupa koju čine predstavnici sve 3 asocijacije, kao i MOS-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Radna grupa je u novembru prošle godine, putem okruglih stolova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu predstavila prvi nacrt Rečnika članicama sve tri asocijacije i na taj način omogućila organizacijama mladih i za mlade, kao i kancelarijama za mlade da aktivno učestvuju u izradi ovog dokumenta. Nakon okruglih stolova, radna grupa je sakupila sve komentare i napravila finalnu verziju Rečnika, koju će predstaviti kroz još jedan krug javne rasprave. Pored nacrta rečnika, članicama sve tri asocijacije će biti predstavljen i set preporuka za saradnju na lokalnom nivou između udruženja za mlade, udruženja mladih, KZM kako bi se osigurale održive usluge za mlade i efikasna izrada i sprovođenje lokalnih akcionih planova. 


Agendu možete pogledati OVDE, a nacrt rečnika biće postavljen u narednih nekoliko dana.

Molimo Vas da svoje prisutvo potvrdite do srede ,11.02. slanjem i-mejla sa naslovom „Prijava za okrugli sto u Požegi“ i procenom iznosa putnih troškova na ivana.volf@napor.net . Imajte u vidu da su sredstva za putne troškove učesnika ograničena, a želeli bismo da što više predstavnika organizacija i kancelarija za mlade prisustvuje okruglim stolovima, te Vas molimo da birate što ekonomičnija prevozna sredstva i ohrabrujemo da organizujete prevoz automobilom zajedno sa predstavnicima drugih udruženja i kancelarija za mlade iz Vašeg grada.


Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite Ivani Volf na ivana.volf@napor.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник