Održan prvi regionalni Erasmus + info dan u Požegi

0

Prošlog četvrtka, 11. decembra, u prostorijama Force održan je prvi regionalni Erasmus plus informativni dan koji je okupio predstavnike organizacija, Kancelarija za mlade i institucija iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Na info danu predstavljeni su otvoreni konkursi u 2015. godini za delove programa Erazmus+: Mladi u akciji koji podržava mobilnost mladih i mobilnost omladinskih radnika. Posebna pažnja,  posvećena je načinima na koje organizacije, KzM i institucije iz Srbije mogu da učestvuju i apliciraju za projekte omladinskih razmena, Evropskog volonterskog servisa i treninga.

Veliki broj učesnika nije imao nikakvih predznanja o programu Erazmus + Mladi u Akciji ali su svi bili ravnopravno uključeni u sam rad tokom info-dana. Treneri su u hodu modifikovali program u onoj meri da bi bio razumljiv svima i kroz veliki broj konkretnih primera uticali na to da program bude dostupan i razumljiv svima.

U radu je korišćena metodologija neformalnog obrazovanja, što znači da su sva znanja usvojena kroz iskustveno učenje i aktivnu participaciju učesnika. Program nije pretrpeo mnogo izmena, izgledalo je kao da su sve aktivnosti bile kreirane baš za ovu grupu, sve su prihvatali lako, bez kritike i negodovanja. Treneri su koristili igrice i simulacije kada su smatrali da je pažnja učesnika bila u opadanju zbog velike količine informacije koje su bile prezentovane na info-danu.

Trenerski tim činili su Igor Jezimirović i Srđan Mitrović.

Info dan je realizovan u okviru projekta “Demitologizacija Evropske unije” koji finansira Kancelarija za Evropske integracije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed