Forca kroz godine…

Jednom jako, jako davno….

… u jednom malom gradu u zapadnoj Srbiji, živela je grupa mladih entuzijasta. Jednog dana, dok su sedeli u kafani, razočarani u svet oko sebe, došli su na ideju da osnuju organizaciju koja će menjati stvari… I tako, leta 1999. nastala je FORCA.

Prva akcija bila je podela 10.000 “rođendanskih čestitki” tadašnjem predsedniku SRJ, Slobodanu Miloševiću. Posle rođendanskog slavlja, podeljeno je i 20.000 bonova za vazduh, kao reakcija na bonove za struju koji su deljenji penzionerima u Srbiji.

Forci u brojevima

1

Godina rada

1

Projekata

1

Angažovanih osoba

1

Pređenih kilometara

Upoznajte naš tim

Miroslav Tamburić

Izvršni direktor

tambura@forca.rs

Goran Đukić

Finansijski direktor

goran@forca.rs

Dragana Radojević

Karijerni savetnik

dragana@forca.rs

Ivan Bjelić

Mladi i mediji

ivan@forca.rs

Marija
Vujičić

Romski programi

marija@forca.rs

Upravni odbor

Predrag Stojković

Novinar, izveštavao za domaće medije, počev od RTV Požega, TV 5 UE, BK, Pink, B92,  RTS. U regionu HTV, TVCG, Pop TV Slovenija, BBC, VPRO Holandija. Produkcije Rikošet, holandsku Metropolis.  Dopisnik i urednik u RTS.

Tamara Majstorović

Student sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Aktivistkinja u Forci određeni niz godina i učesnik na različitim programima za jačanje kapaciteta mladih. Zagovornik neformalnog obrazovanja, omladinske politike kao i omladinskog aktivizma.

Nikola Tomić

Po zanimanju građevinski inženjer, zadnjih 10 godina samostalni preduzetnik i vlasnik biroa za projektovanje NPROJEKT sa sedištem u Požegi, oženjen, otac dvoje dece.
Pored poslova vezanih za građevinu interesovanja su usmerena ka aktivnostima na „otvorenom“, radioamaterizmu i spasilaštvu. Osnivač sam udruženja KRUG, član DVD Požega i član radio amaterskog kluba Sevojno.

Dr Marija Lazarević

Profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji – Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije, na predmetima iz uže naučne oblasti Poslovna ekonomija i menadžment. U periodu od 2004. do 2009. godine bila zaposlena u Institutu ekonomskih nauka u Beogradu.

Autor i koautor više naučnih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim publikacijama. Učestvovala u realizaciji  značajnog broja naučnih studija i istraživačkih projekata.

Predrag Bajović

Profesionalni komunikator i nasmejavač publike kroz različite formate komedije, bilo da je u pitanju stand-up pa sve do onih multimedijalnih. Rođen u Crnoj Gori, odrastao je u Požegi da bi se, preko višegodišnjeg boravka i završenog fakulteta sociologije i filozofije u Bosni i Hercegovini te postdiplomskih studija medijskog menadžmenta u SAD-u, konačno skrasio u Zagrebu. Pritajeni je građanski aktivista i vrlo glasan simpatizer istih.

Katarina Stojčić

Dipl inženjer elektrotehnike

Područje stručnosti: Trgovanje i razvoj Algo dizajna, Multi-imovina Algoritamska platforma za trgovanje, Rukovodioci feeda podataka u realnom vremenu i alati za analitiku, istraživanje primene AI tehnika u Algoritamskoj trgovini i predviđanja trendova, Kripto trgovanje.

12 godina radnog iskustva na razvoju C ++.

Bratislav Dobrić

Karijeru počeo tokom studija prava radeći u telekomunikacionoj kompaniji u sektoru podrške poslovnim i privatnim korisnicima. Narednih godina je radio na razvoju trgovinske saradnje između srpskih kompanija i kompanija iz država članica Zajednice nazavisnih država i kao ključni akter uspostavljanja izvoznih kanala za med proizveden u Srbiji i voće iz Hercegovine prema tržištu skandinavskih zemalja.

Imate pitanje?

Изборник