#NOVAENERGIJA – Mladi glasnije o sebi i za sebe!

0

Na  otvorenom Pozivu  u okviru projekta MLADI koji za cilj ima da podstakne i omogući građansko učešće
mladih prijavili smo se sa idejom  pokretanja servisa omladinskih vesti i emisija na Radio Požega u saradnji sa učeničkim parlamentima srednjih škola u Požegi..

Mladi vesti često vide kao lažne, predstavljene na način koji im nije zanimjiv,  format nije u skladu sa očekivanjima, sadržaj informativnih programa neprilagodjen a tokom COVD-a  stanje se dodatno pogrošalo. Projektom #NOVAENERGIJA – Mladi glasnije o sebi i za sebe! želeli smo da  povećamo digitalnu i medijsku pismenost mladih, da osnažimo lokalne srednjoškolce i srednjoškolke da budu informisani, odgovorni i da podižu svest o značaju učešća mladih u demokratskom društvu.

Forca već duži niz godina saradjuje sa Radio Požega i do  sada smo realizovali nekoliko sezona radio emisije „NGO radio“ u okviru koje smo do sada radili na teme NGO,  zaštite životne sredine i  socijlane politike. Do sada nije bilo dugoročnih programa posvećenih mladima i ovim projektom  smo pokrenuli novi program, kreiran od mladih za mlade i to na aktuelne teme:  obrazovanje, lokalne  omladinske politike, slobodno vreme/ zabava, volonterske akcije…

Kroz formiranje „omladinske“ redakcije  ORA 2021  omogućili smo  mladima da redovno izveštavaju o aktivnostima parlamenata sve tri srednje škole u Požegi,da se bave temama koje ih zanimaju, od obrazovanja  preko kvalitetnog  provodjenja slobodnog vremena i druženja, zabave pa do  mogućnosti  participiranja u izradi lokalnih politika za mlade.

Oformljena redakcija broji 7članova , učenika srednjih škola (Poljoprivredna škola sa domom učenika Ljubo Mićić, Tehnička škola i Gimnazja Sveti Sava).

Emisije ORA  mogu se slušati na  talasima Radio Požega  94,7mh svakog ponedeljka u 17h.

#koms #krovnaorganizacijamladih #krovnaorganizacijamladihsrbije #MedijskaPismenost #forcapozega #mladi #radio #radioprodukcija #NOVAENERGIJA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник