NA KORAK DO USPEŠNE KARIJERE

0

Business Innovation Programs Srbija – BIPS već četvrtu godinu uspešno sprovodi program ,,Znanjem do posla“ u Kragujevcu koji se finasira sredstvima vlade Švajcarske i Srbije, a usmeren je na pružanje podrške mladima u tranziciji od škole do posla. U saradnji sa lokalnom zajednicom, privredom i obrazovnim institucijama uspostavili smo dugoročno održivi sistem podrške povećanju zaposlenosti i zapošljivosti mladih kroz obuke na radnom mestu u skladu sa podrebama tržišta rada, kao i  usluge karijernog savetovanja i vođenja kako bi mladima pomogli da donesu informisane i racionalne odluku o razvoju svoje karijere. Tokom prve faze implemtacije projekta ,Znanjem do posla“ preko 1 500 mladih osoba je uzelo učešče u različitim aktivnostima karijernog savetovanja i informisanja, kao i obuka na radnom mestu.

Usled trenutne pandemijske situacije BIPS će, u saradnji Gradom Kragujevcem i Kancelarijom za mlade, nastaviti da svoje aktivnosti u oblasti karijernog vođenja i savetovanja realizuje online uz primenu inovativnih digitalnih alata. Cilj ove saradnje je da mladima pružimo interesantan online sadržaj koji će ih podstaći da razmišljaju o svojoj karijeri, kao i da aktivno rade na ličnom razvoju u sladu sa aktuelnim zahtevima tržišta rada. Na ovaj način BIPS nastavlja saradnju sa Gradom Kragujevcem i Kancelarijom za mlade u oblasti karijernog razvoja mladih započetu kroz relizaciju projekat “Novi poslovi za mlade u Kragujevcu” koji je finasijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije tokom 2019. godine. Veoma nam je drago što Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade Kragujevac, prepoznaju značaj i kvalitet programa karijernog savetovanja i informisanja mladih, realizacijom brojnih aktivnosti, kao i kreiranje i implementacijom dugoročnih mera koja doprinose zaposlenosti mladih i razvoju sistemacke brige o mladima.

Mladi koji završavaju srednju školu suočavaju se sa odlukama o daljem školovanju ili ulasku na tržište rada koje moraju da donesu, a koje će u velikoj meri odrediti njihovu budućnost. Veoma često imaju vrlo ograničene informacije o stanju na tržištu rada i nejasnu predstavu o zanimanju za koje se školuju, kao ni relevantne informacije koje će im pomoći da donesu te odluke. U narednom periodu BIPS će mladima iz našeg grada  ponuditi kvalitetan, online edukativni sadržaj koji će biti dostupan na društvenim profilima naše oraganizacije, kao i Kanelarije za mlade Kragujevac.

Zajedno sa Kancelarijom za mlade razvićemo i  orgaizovati niz online druženja gde će  gde će mladi imati konkretnu podršku kroz usluge individualnog karijernog savetovanja da preispitaju svoje interesovanja, sposobnosti i preferencije i da prikupe dodatne informacije o tržištu rada, fakultetima u našem gradu i daljim mogućnostima za razvoj karijere, kao i dobiju sve informacije koje su im potrebne kako bi doneli bolje informisane odluke.

Prva aktivnost u serijalu NA KORAK DO USPEŠNE KARIJERE jeste online druženje Kako u par koraka do uspešne karijere? koji će održati u četvrtak 16.04.2020. godine u 15 časova.

Ukoliko si učenik srednje škole i razmišljaš koju ćeš odluku doneti za par meseci, da li ćeš nastaviti školovanje ili ući na tržište rada, koji ćeš fakultet upisati, kao i koji obrazovni profil izabrati onda je ovo druženje prava prilika ze tebe. Pronaćićeš puno korisnih informacija koje te zanimaju, bićeš upoznat kako da lako doneseš najbolju odluku za sebe i ko može da ti pomogne na putu razvoja karijere.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem registracione prijave na ovom linku https://zoom.us/webinar/register/WN_P7M-EZoASKyZnOAVENRdmw
 
Detaljnije video upustvo je prikazano na ovom linku http://skr.rs/p7w

Vidimo se uskoro, svako dobro i ostanite kod kuće.

#znanjemdoposla #business_innovation_programs #ostanitekodkué  #kvis #karijernosavetovanjeiinformisanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник