KONKURS za upis u Filmski edukativni centar Interakcija – FECI 2021

0
FECI 2021 u potrazi za novim mladim filmskim talentima KONKURS za upis u Filmski edukativni centar Interakcija – FECI 2021
Rok za prijavljivanje: 20. jun 2021. godine.
Nezavisni filmski centar “Filmart” iz Požege raspisuje konkurs za srednjoškolce – za pohađanje filmskih radionica u okviru programa FECI – Filmski edukativni centar Interakcija 2021. FECI 2021 je petomesečni edukativni program namenjen srednjoškolcima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film. Učešće na radionicama je besplatno, a prethodno iskustvo iz oblasti filma nije neophodno.
Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci sa teritorije Zlatiborskog ili Moravičkog okruga (iz Užica, Požege, Arilja, Kosjerića, Bajine Bašte, Čajetine, Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice).
FECI 2021 će biti realizovan od 3. jula do 27. novembra 2021. godine u Požegi, subotom, prema utvrđenom rasporedu i programu rada. Petnaest polaznika, u toku prva tri meseca, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma, a zatim će kroz konsultacije sa mentorom učestvovati u produkciji kratkometražnog igranog filma. Pored stalnog predavača i mentora, Dejana Petrovića, biće angažovani i gostujući predavači – afirmisani filmski autori. On-line prijava na konkurs nalazi se na sajtu FECI ovde http://www.film-art.org/feci/online_prijava.html
Rok za konkurisanje – 20. jun 2021. (do 23:59).
Filmski edukativni centar Interakcija (FECI) je program koji se realizuje od 2011. godine i do danas je upisano pet generacija polaznika. Dvadeset mladih iz ovog dela Srbije (Moravički i Zlatiborski okrug), koji su pohađali FECI, upisalo je režiju, glumu, kameru, montažu, produkciju na domaćim filmskim akademijama.
Program FECI 2021 je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Više informacija o konkursu za upis u FECI 2021.
Kontakt osoba: Ana Ostojić, PR — Nezavisni filmski centar „Filmart“ Vojvode Mišića 6/31, 31210 Požega
t: 065 25 55 393
e: office@film-art.org pr@film-art.org
fb: @feci.filmska.radionica
ig: @feci_filmska_radionica
http://www.film-art.org/feci/online_prijava.html?fbclid=IwAR3NTEZsKKP4vHJdz7oLaftBtR3xA8E7tONQDQLjlFPebwsl3ZZxnyAXTmU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed