Kampanja “NE govoru mržnje” i u Požegi

0

U okviru projekta “Omladinsko preduzetništvo bez granica” koji Forca realizuje, 13.07.2014 godine, održana je radionica na temu borbe protiv govora mržnje na internetu. Radionici je prisustvovalo 40 mladih iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Turske, Italije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine.

Dosadašnje aktivnosti kampanje, kao i planirane akcije u budućnosti predstavio je član Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje i predsednik romskog udruženja “Glas manjine”, Dragan Radosavljević.

Mladi su se ovom prilikom upoznali sa sve učestalijom pojavom govora mrznje na internetu, kao i sa posledicama koje isti ostavlja na svakodnevni život mladih. Učesnici radionice iskazali su veliko interesovanje da se aktivno priključe kampanji, iznoseći tom prilikom svoje ideje i predloge o načinu na koji bi se trebalo boriti protiv govora mržnje.

Na posebno dobar odziv naišla je regionalna inicijativa naše kampanje u kojoj su svi učesnici sa Balkana videli priliku da se umreže i da kroz zajedničku saradnju i realizaciju zajedničkih aktivnosti složno kao region utiču na podizanju svesti i isticanju značaja borbe protiv govora mržnje kao rastućeg problema koji dovodi do diskriminacije i mržnje u našem regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник