Almir Tahirović – EVS

0

Prošlo je više od mesec dana kako sam ovde došao. Moj dolazak na EVS je za mene mnogo značio, a tako i za mog prijatelja Sabahudina koji je stigao  mesec dana  ranije  ovde. Priredili su mi toplu dobrodošlicu, sačekali me i poveli na večeru gde sam odmah imao priliku da saznam detaljnije o svim aktivnostima koje  mi predstoje a koje sam već imao prilike da saznam iz ugovora koji sam dobio pre dolaska. To za mene nije bilo nimalo lako, s obzirom da u Sloveniju pre nisam dolazio, niti sam imao prilike da upoznam nekog odavde. Jezik i kultura mi nisu bili poznati, makar u početku.

Na samom početku je bitno da spomenem da je smeštaj odličan, sve uslove imami Hosting organizacija je sasvim ok.

Radnim danima od 11-16h  imam priliku da radim sa decom što je kod mene dovelo do veoma pozitivnih promena. Imao sam i čas slovenskog jezika, dok su za sledeći mesec našli termine za dalje učenje. Do kraja našeg boravka  mislim da ćemo moći komunicirati jezikom domaćina.

27.10. sam bio pozvan da gostujem u centru ŠMOCL kao DJ, što je za mene veliko iskustvo. U projektu ove organizacije učestvujemo i aktivni smo na rođendanima gde se okuplja mnogo dece i mladih.

Ono što je mene posebno impresioniralo je to što sam imao prilike da učim audio i video produkciju. Imao sam priliku da se upoznam sa osnovnim principima nastanka video-dela i audio-dela. Ovaj kurs omogućio mi je, između ostalog, i da se upoznam sa osnovnom tehnologijom snimanja i montaže, formatima i procesom rada. Kurs predstavlja osnovu za razumevanje procesa i tehnoloških uslova koji omogućavaju nastanak jednog filmskog ili televizijskog dela. Prilika koju dobijamo na Evropskom volonterskom servisu za učenje  je sjajna i mislim da će nam puno koristiti pri povratku u svoju lokalnu sredinu.

Za sebe mogu reći da sam posebno talentovan kada je likovna umetnost u pitanju, i bilo mi je drago kada sam saznao da ću imati prilike da crtam u Centru. O tome ću pisati naknadno jer ovde svaki novi dan sa sobom nosi nove izazove i nove prilike da naučimo nešto lepo i korisno. Verujem da će godina koju provedem na ovom programu biti jedno veliko iskustvo za mene.

Svakog utorka imamo sastanak i mentorsku podršku Sending i Hosting organizacije koje nam puno znače.

Almir Tahirović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed