Uspešan sastanak o bezbednom odlaganju ambalažnog otpada od pesticida u Požegi

0

U okviru projekta “Bezbedno odlaganje otpada od pesticida – obaveza i odgovornost”, nastavljamo sa koracima ka unapređenju ekološke svesti i praksi na teritoriji opštine Požega. Poslednji sastanak je održan u prostorijama hladnjače “BMN Malinas”, gde smo postigli dogovor o saradnji.

Na ovom sastanku, dogovorena je saradnja između projektnog tima i predstavnika “BMN Malinas”, sa ciljem realizacije aktivnosti vezanih za upravljanje ambalažnim otpadom od pesticida. Osim toga, interes za učešće u projektu pokazali su i predstavnici hladnjača “Master Fruits” i “Trgoagent”. S obzirom na njihovu važnost, hladnjače, posebno one sa poljoprivrednom apotekom, su prepoznate kao ključni akteri u lancu upravljanja ovom vrstom otpada.

Ovim koracima, planiramo da uključimo hladnjače u informativnu kampanju i identifikujemo ih kao potencijalna mesta za sakupljanje ambalažnog otpada od pesticida. Verujemo da će ova inicijativa biti važna za očuvanje životne sredine i da će rezultirati pozitivnim promenama u našoj lokalnoj zajednici.

Nastavljamo sa angažovanjem i pozivamo sve zainteresovane aktere da nam se pridruže u ovoj važnoj misiji zaštite životne sredine.

Projekat sprovodi Svetska organizacija za prirodu Adria Srbija (eng. WWF Adria Serbia) i Udruženje za zaštitu prirode i očuvanje biološke raznolikosti Adria iz Hrvatske (eng. WWF Adria).

#bezbednaprirodaiklima
#EuZaTebe
#forca25

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed