Novosti....

Od sada naš program možete pratiti i putem FM-a! Centrala u saradnji sa Radio Požegom na 94.7FM!

 

 

E761 je regionalni (Srbija - BiH) program podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetnistva u kreativnim industrijama i neprofitnom sektoru. Kao partnerski program i mreza u nastajanju organizacija civilnog drustva i kulturnih organizacija iz Srbije i Bosne i Hercegovine, E761 je program za decentralizaciju kulturne politike i kulturne produkcije u regionu Zapadnog Balkana. Oblasti naseg delovanja su: kreativne industrije, razvoj civilnog drustva, omladinska politika, urbana regeneracija, savremena umetnicka produkcija (muzika, multimedija, umetnost u javnom prostoru), interkulturni dijalog, razvoj lokalnih zajednica. Nas slogan je: Kreativnost mladih - kreativan kapital gradova. Program je iniciran 2004. godine kao prvi kooperacioni projekat Svajcarskog programa za kulturu u Srbiji i uglavnom je obuhvatao opstine i gradove u zapadnoj Srbiji: Uzice, Pozega, Cacak, Kraljevo. Godine 2009, organizacije iz prve faze projekta - Academica iz Beograda/Uzica i Forca iz Pozege - podstakle su regionalni dijalog sa organizacijama iz Bosne i Hercegovine sa ciljem da se pokrene regionalni program E761, koji ce biti okrenut prevashodno mladim ljudima van velikih centara, ali i svima koji zele da se obuce i profesionalizuju na polju kreativnih industrija.
Ako ti se dopada ideja, ako bi hteo/la i ti da stvaras sa nama KONTAKTIRAJ NAS!

Centrala

PONEDELJAK

18-20 | Retrospektiva | Zoran Vujović

20-22 | Prozivanje | Goran Đukić i Miroslav Tamburić

Centrala

UTORAK

19-21 | Kuda, generacijo Y? | Margita Vajović i Jelica Marjanović

21-23 | Afirmacija | Vojo Milovančević

Centrala

SREDA

20-21 | Mixer | Tijana i Dragan

21-22 | PSPNMS | Lazar Šijak

Centrala

ČETVRTAK

18-20 | Centrala Metala | Nikola i Kiza

21-22 | Promo YU | Goran

Centrala

PETAK

18-20 | Bluesiranje | Zoran Andrić

Da se ja pitam | Milomir Jovanović 

Emisija koja je do sada imala više izdanja pod raznim imenima i prezimenima. Traje skoro kao Slagalica, sprema se realizacija 4523. emisije 34 serijala. Ovoga puta malo promenjenog izgleda jer se moramo prilagoditi internet tržištu... „Sve što vas interesuje a nemate koga da pitate i sve što ste želeli da čujete a nije ko da vam kaže“ slogan je ovog pokušaja od radio emisije. Osvrt na društveno-političku zbilju Srbije – politika, sport, kultura, umetnost, religija...Dragstor koncept...unutrašnjoist Srbije protiv spoljašnosti Srbije...šta god to značilo Gosti kojima se ne ispunjavaju muzičke želje, teme koje iritiraju („platanizacija“ i „pilonizacija“ Srbije), nervozni tonac, skoro uvek nespremni voditelji, majstori improvizacije... Uskoro, od nekog ponedeljka, od 20 do 22 sata.

PROZIVANJE Uređuju i vode: Goran i Tambura - ponedeljkom, od 20 do 22

Ovo je emisija cija su glavna tema mladi od 15 do 35 godina, pripadnici Y-populacije. U emisiji govorimo o aktuelnostima i zanimljivostima koje mladi često ne saznaju, i koje nisu uvek dostupne na internetu i drugim medijima, rasprostranjenim među pripadnicima mlađe populacije. Govorimo o mnogim zanimljivostima, ali i korisnim savetima i preporukama... Naravno, uz odličnu muziku! :)

KUDA, GENERACIJO Y? Voditeljke: Jelica i Margita - utorkom, od 19 do 21

"Afirmacija" je emisija koja ima cilj da promoviše mlade muzičke talente. Akcenat se stavlja na ljude koji nemaju često priliku da se prikažu široj javnosti. Gosti će publici predstaviti svoje radove, planove i aktivnosti. Takođe ćemo pokušati da kroz gostovanja razbijemo predrasude o ljudima koji se bave muzikom ili nekim drugim vidom umetnosti, što ih čini drugačijim od ostalih. Saznaćemo šta ih je zapravo potstaklo da se bave muzikom, o njihovim prvim muzičkim koracima, prvim problemima i o tome koliko im je muzika, odnosno bavljenje muzikom donelo, a koliko oduzelo.

AFIRMACIJA Voditelj: Vojo Milovančević - utorkom, od 21 do 23

U emisiji ARTYLEAKS bavimo se aktuelnim dešavanjima na umetničkim scenama Srbije i regiona kao i na globalnoj umetničkoj sceni. Emisija se sastojati iz 3 segmenta: -prvi deo se odnosi na aktuelnosti, iz zemlje i inostranstva, u oblasti vizuelnih umetnosti. -drugi deo emisije je rezervisan za predstavljanje umetnika i kulturnih radnika kroz intervijue ili gostovanja u emisiji. -treći deo je posvećen problemima umetničke produkcije u Srbiji i analizama, recenzijama različitih umetničkih projekata iz oblasti vizuelnih umetnosti. ARTYLEAKS se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Požega i ima poseban osvrt na dešavanja u gradskoj galeriji.

ARTYLEAKS Voditelji: Vojo i Uroš - sredom, od 18 do 20

PSPNMS - emisija koja predtsvlja “poptuno subjektivni pogled na muzičku scenu” autora Lazara Šijaka, kroz pregled najnovijih singlova i top listi u svetu.

PSPNMS Urednik i voditelj: Lazar Šijak - sredom, od 20 do 22

Centrala metala je emisija koja se bavi propagiranjem metal muzike. Više informacija možete videti na http://centralametala.blogspot.com/

CENTRALA METALA Voditelji: Nikola i Kiza, četvrtkom od 18 do 20

PSPNMS - emisija koja predtsvlja “poptuno subjektivni pogled na muzičku scenu” autora Lazara Šijaka, kroz pregled najnovijih singlova i top listi u svetu.

PSPNMS Urednik i voditelj: Lazar Šijak - sredom, od 20 do 22

Mixer - sudar različitih mišljenja, različitih pogleda na svet i različitih pristupa životnim temama.

MIXER Voditeljke: Bojana i Tijana, četvrtkom od 20 do 22

Neobičan i subjektivni pogled na blues jednog od požeških blues muzičara čije vreme tek dolazi. :)

BLUESIRANJE Urednik i voditelj: Zoran Andrić - petkom, od 18 do 20
Centrala

Produkcija Centrala...

Produkcija Centrala Pozega deo je platforme Centrala (link na http://www.novi-val.com/) programa E761 (www.e761.org). Produkcija je operativna platforma kreativnog sektora Pozege (audio inzenjera i producenata, grafickih i veb dizajnera, video producenata i snimatelja, graffiti umetnika i arhitekata, programera i IT strucnjaka, kao i produkcijskog tima za organizaciju dogadjaja i akcija u javnom prostoru), inicijativa za kreativni inkubator i poslovnu alijansu kreativnog sektora Pozege. Produkcija Centrala zeli da unapredi poslovanje lokalnog kreativnog sektora sa ciljem da sinergijski kreira i implementira razvojne planove lokalnog razvoja kulture i kreativnih industrija. 

 

CComunity

Centrala

USKORO...

Centrala
USKORO

CComunity.

USKORO!

Postanimo prijatelji!

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, sugestiju ili predlog, pišite nam na radio@centrala.in.

It's not true that I had nothing on. I had the radio on. Marilyn Monroe